1997

(Bio-geo gólyatábor - Bódvarákó)

 

- Fiúk, nem vagytok véletlenül alkalmazott matematikusok? - a Miskolc felé tartó zsúfolt vonaton ez a kérdés száguldott körbe egy eltévedt gólya képében.

- Véletlenül sem. Mi eddig azt hittük, itt biológusok, bio-kémesek és geológusok táboroznak.

Késõbb felbukkant további 9 eltévedt matekos, 3 geológus, sõt az éjszaka leple alatt lopódzó geofizikusok maroknyi csoportjába botlottunk (de õk az ELIT!). Az elsõ estére Bódvarákó City lakosságát megháromszoroztuk, és átlagéletkorát 60 évvel csökkentettük. A kb. 100 sátorban helyet foglaló táborlakók kényelmét a következõ infrastruktúra szolgálta:

1 db GC - Gravity Closet, azaz pottyantós WC, bár a hét végére egyre kisebbet pottyant…; 
2 db kerekes kút - 1 kénes, 1 nem mûködõ; 
1 db Bódva-patak - világhírû 12°C-os termálfürdõ;

és MALVINKA!

Kulturális éhségünket filmvetítéssel elégítette ki a szervezõ MY és LACI, aki jócskán megizmosodott a felszerelés cipelésétõl. Az elõadás hevenyészett vásznon vagy a kocsma falán vált láthatóvá. A szomszéd faluban, Szilason esténként disco mûködött, sõt egyszer élõ zenészek is játszottak. Egy sarkkutató geológus reklámozta késõbbi elõadását, és elénekelt egy norvég népdalt a tábortûznél, csatlakozva a maratoni gitárkoncerthez. Egy régi sztár (TAO) és a TTK új zenész csillaga (JUDIT) duettje egyik este nyolc órán keresztül töltötte be a csendes borsodi éjszakát.

Közben többen beleragadtak a mocsár-partiba (én király voltam!), vetélkedtünk, métáztunk, röpiztünk és fociztunk (sajnos a gólyák válogatottja - az összeszokottság hiánya miatt - ezüstérmet kapott). A hét közepén titokzatos filctollas gyilkosok bukkantak fel és buktak le, a gyengébb idegzetûek közben a végén nevettek. Utolsó délután a számháborúban szabadultak el az indulatok:

Volt, akit csiklandoztak, akit autóval hajszoltak, akit megharaptak, leolvastak vagy leszedtek. A döntõ ütközetben végül a zöldek hagyták el vesztesen a sással borított csatateret.

A Szlovákiába indult csoportot nehezen engedték haza, az éjszakai túrázók eltévedtek (a zuhogó esõben nem találták a nyomaikat, amelyeket követve hazajutottak volna), a geológusok kalapáccsal verték szét az Esztramos-hegy tetejét (ennek nyomait bárki láthatja országjáró túráján), a Béke-barlangba senki sem szorult be, hála kitûnõ vezetõnknek, XXL-Endrének. A tábor egyik legmagasztosabb pillanata volt, amikor a túra végén a lámpákat lekapcsoltuk, és felhangzott Endre érces hangján a Barlangász-himnusz.

Tábori pólónk okozta a legnagyobb fejtörést, legközelebb javasolnánk a Galaxis útikalauz stopposoknak címû könyv mellékelését. A szervezõk nem titkolják, szeptember közepén pótgólyatábor lesz azoknak, akik nem voltak Bódvarákón, de most már bánják, és azoknak is, akik ott voltak, de nem volt elég belõle.

Mindenki jöjjön el!

 

A Kemény MAG